Recept afdrukken

Marokkaans stoofpotje met zoete aardappel en kikkererwten

Ingrediƫnten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 el Ras el Hanout*
  • 5 dadels
  • Feta (optioneel)

Instructies

  • Zet een grote pot op het vuur en verhit er wat olie in.
  • Snipper de ui en bak tot de ui glazig is.
  • Voeg dan ook de kruiden toe, en eventueel ook peper en zout. Bak nog zo'n twee minuten tot je de kruiden heerlijk begint te ruiken.
  • Doe de tomatenblokjes bij het mengsel als ook het bouillonblokje, zoete aardappel, gesneden in kleine blokjes, en de kikkererwten. Snij de dadels ook in kleine stukjes en doe bij het mengsel.
  • Zet een deksel op de pot en laat sudderen tot de zoete aardappel gaar is (ongeveer zo'n 20 minuten).
  • Werk af met wat feta en verse kruiden.

Notities

*Oosterse kruidenmengeling, maar je kan ook een mengsel gebruiken van kaneel, komijn, peper en paprikapoeder.