Ga terug

Chili sin carne

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 6 beoordelingen

Ingrediënten

  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 blikken bonen ik nam 1x kidney, 1x zwarte bonen
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 zakje chili kruiden mix*

  • Snij de ui in halve ringen. Was de paprika en snij in dunne reepjes.
  • Zet een pot met dikke bodem op middel vuur en bak de ui en paprika voor 5 minuten in een eetlepel olie.
  • Voeg de kruiden toe en laat ze even meebakken. Spoel ondertussen de maïs en bonen af onder stromend water.
  • Voeg de bonen, maïs en tomatenblokjes toe aan de pot en zet het vuur laag.
  • Laat het geheel minimaal 10 minuten (des te langer, des te meer smaak) pruttelen.
  • Proef de chili en kruid indien nodig af met peper en zout. Voeg een snuifje (nep)suiker toe als je tomaten aan de zure kant zijn.
  • Serveer eventueel met rijst, nacho chips (naturel) en verse koriander. Zure room, fijngesneden lente-ui of gemalen kaas zijn ook lekkere toevoegingen.
*Chili mix kruiden zitten vaak in individuele pakjes verpakt. Ze bestaan in talloze varianten: taco mix, enchilada mix, fajita mix, noem maar op... Ze kunnen allemaal dienen voor deze chili. Let er wel op dat je een mix neemt zonder suiker (als je dat belangrijk vindt). 

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!