Ga terug
+ servings

Ontbijt wafels met amandelmeel

Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.42 van 12 beoordelingen
8 wafels

Ingrediënten

  • 130 g amandelmeel
  • 60 ml melk
  • 4 eieren
  • 25 g sucralose kristalkorrel (ik nam Canderel)
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2de tl bakpoeder

  • Doe het amandelmeel met het bakpoeder en de sucralose (of andere suiker die je gebruikt) in een kom. Roer goed door met een garde om de ingrediënten gelijk te verdelen. 
  • Breek de eieren in het midden van de kom en mix ze goed onder de droge ingrediënten.
  • Voeg dan de vanille en melk toe en meng goed door.
  • Laat je wafelijzer voorverwarmen. Ik zet het op middelhoog. Gebruik een klein beetje bakboter of (kokos)olie om je ijzer in te vetten.
  • Doe het deeg in het ijzer (ongeveer 4 eetlepels voor het mijne) en bak de wafels goudbruin in ongeveer 3 minuten. De tijd kan lichtjes wijzigen afhankelijk van welk ijzer je gebruikt en de dikte van je wafels.
  • Serveer meteen met vers fruit of wat yoghurt of bewaar ze voor later als snack. Invriezen kan ook!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!