Ga terug
–+ servings

Tabouleh met bloemkool

Totale bereidingstijd 00uur:00 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:00 minuten
Afdrukken

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4

Ingrediënten

  • 400 g bloemkool rijst*
  • 400 g kerstomaatjes
  • 1/2de komkommer
  • 2 el olijfolie
  • 1/2de citroen
  • een handvol pijnboompitten (geroosterd)
  • een handvol verse peterselie
  • 10 blaadjes verse munt**

  • Was de tomaatjes en komkommer. Snij de tomaatjes in vieren en de komkommer in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten zodat je salade niet te waterig wordt.
  • Doe de bloemkool rijst in een grote kom. Meng er de olijfolie onder, het sap van de halve citroen. Kruid stevig met peper en zout.
  • Hak de verse kruiden fijn. Ik gebruik een keukenmachientje om het me gemakkelijk te maken.
  • Doe de kruiden en de gesneden tomaatjes en komkommer bij de rijst en zet alles goed onder elkaar. Voeg ook de pijnboompitjes toe en meng een laatste keer goed door.
*Deze kan je gemakkelijk zelf maken (zie linkje in de tekst hierboven), maar als het echt snel moet gaan kan je het tegenwoordig kant-en-klaar bij de supermarkt vinden!
**Als je een grote munt fan bent, doe er gerust meer in.
Heb je het liever nog wat kruidiger? Voeg dan een eetlepel (of twee) van je favoriete kruidenmix toe, bv. Garam masala, curry kruidenmix, Ras el Hanout, ...

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!