Ga terug
+ servings

Pasta met asperges en zalm uit de oven

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.94 van 15 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

Voor de ovenschotel

  • 500 gram groene asperges
  • 300 gram kerstomaatjes
  • 500 gram zalmfilets
  • 150 gram roomkaas met kruiden
  • 2 eetlepels Italiaanse kruidenmix

Voor de pasta

  • 360 gram pasta naar keuze
  • verse basilicum om af te werken optioneel

Voor de ovenschotel

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de groenten. Snij de onderkant van de asperges en snij in grove stukken. Heb je echt grote tomaatjes, snij eventueel doormidden.
  • Verdeel de asperges en tomaten over een grote bakplaat. Leg de groenten zoveel mogelijk naast elkaar. Leg hierop de zalmfilet. Kruid alles af met een scheutje olijfolie, peper en zout en de Italiaanse kruiden. Schep ook de kruidenkaas mee op de bakplaat, dan kan deze verwarmen en ligt kleuren.
  • Bak de ovenschaal voor 13-15 minuten in de oven. Test of de asperges gaar zijn en de zalm gebakken maar nog een tikje roze.
  • Plet de tomaatjes met een vork, en haal met twee vorken de zalm uit elkaar in kleine stukjes. Zet alle ingrediënten op de bakplaat vervolgens goed onder elkaar. Dankzij de tomatensaus wordt de roomkaas een stuk lopender.

Voor de pasta

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje pastawater.
  • Doe de inhoud van de ovenschaal bij de pasta en schep alles goed om. Voeg wat pastawater toe tot er een smeuïge saus ontstaat. Serveer meteen en werk af met de basilicum.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!