Ga terug
–+ servings

Feestelijke plattekaastaart

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.78 van 9 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 165 g petit beurre koekjes of andere koekjes naar keuze
  • 60 g boter gesmolten
  • 500 g plattekaas
  • 200 ml Inex 40% volle room
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 appelsien rasp en sap
  • 8 g gelatineblaadjes
  • Paaseitjes voor bovenop of andere decoratie zoals vers fruit.

  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
  • Meng de koekkruimels met gesmolten boter en druk dit mengsel stevig aan op de bodem van de springvorm. Zet het in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.
  • Rasp de appelsien en voeg bij de kristalsuiker in een grote kom. Voeg de plattekaas toe en klop los met een garde tot de suiker opgelost is.
  • Pers de appelsien en warm het sap op tot net onder het kookpunt. Draai het vuur uit. Knijp de zachte gelatineblaadjes uit en los op in het appelsiensap. Roer goed met een garde. Laat even afkoelen.
  • Klop de Inex volle room tot stijve pieken. Zet opzij.
  • Voeg de opgeloste gelatine langzaamaan toe aan het plattekaasmengsel en roer goed door.
  • Vouw voorzichtig de opgeklopte room door het plattekaasmengsel tot een egaal mengsel met een spatel.
  • Giet het plattekaasmengsel gelijkmatig over de koekjesbodem in de springvorm.
  • Strijk de bovenkant glad met een spatel en zet de taart minstens 4/6 uur (of bij voorkeur een nacht) in de koelkast om op te stijven.
  • Haal de taart voorzichtig uit de springvorm en leg hem op een serveerschaal. Werk af met paaseitjes naar hartelust of gebruik wat vers fruit vlak voor serveren. Smakelijk!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!