Ga terug
+ servings

Kabeljauw uit de oven met mosterd roomsaus

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:20 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.85 van 32 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

Voor de mosterd roomsaus:

  • 200 ml Inex room 40%
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels mosterd Dijon of zachte, naar smaak
  • 1 teentje look geplet en fijngehakt
  • Een paar takjes verse rozemarijn
  • 1 grote courgette of twee kleinere
  • 250 g kerstomaatjes

Voor de vis:

  • 4 stukken kabeljauwfilet
  • 20 gram panko of paneermeel
  • Zeste van 1 citroen
  • 1 eetlepel verse rozemarijn fijngehakt
  • 1 eetlepel 15 gram gesmolten boter

Om te serveren:

  • Aardappelpuree
  • Een paar citroenschijfjes
  • Fijngehakte verse peterselie

  • Verwarm de oven op 220°C (hetelucht).

Voor de mosterd roomsaus:

  • Neem een grote ovenschaal. Voeg de room toe samen met de look, kappertjes en mosterd. Mix met een garde tot een egaal mengsel. Kruid met peper en zout.
  • Snij de courgette door de lengte in vieren en snij plakken van ongeveer 1 centimeter breed. Halveer de kerstomaatjes. Voeg ze toe aan de roomsaus. Verdeel de takjes rozemarijn doorheen de groenten.

Voor de vis:

  • Doe de panko in een kom samen met de zeste van de citroen, de fijngehakte rozemarijn en de gesmolten boter. Meng tot een egaal mengsel.
  • Dep de vis droog met wat keukenpapier en kruid goed met peper en zout langs beide kanten.
  • Leg de vis op de groentjes en de roomsaus en verdeel bovenop het panko mengsel.
  • Bak in de oven voor 15-20 minuten afhankelijk van de dikte van je vis tot de saus bubbelt en de korst op de vis goudbruin is.
  • Verwijder de rozemarijntakken, schep de saus even om en voeg eventueel een beetje water toe om de juiste dikte te krijgen. Serveer meteen met de puree en gehakte peterselie.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!