4 personen
Ingrediënten
- 350 gram gemengd gehakt
- 1 grote broccoli
- 1 bouillonblokje
- 360 gram penne pasta
- 1 liter kokend water
- 80 gram Boursin
- 200 gram diepvriesspinazie met room
Optionele toevoegingen
- een handjevol Parmezaanse kaas
- een handjevol geroosterde pijnboompitten
- extra verse kruiden
Neem een grote pan met hoge zijden en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak het gehakt goudbruin, het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Snij ondertussen de broccoli in roosjes.
Voeg de roosjes toe aan het gehakt en laat 1 minuutje mee aanstoven.
Voeg dan de pasta, het bouillonblokje en het kokend water toe.
Draai het vuur laag en laat de pasta sudderen. Schep regelmatig om om kleven te voorkomen.
is de pasta beetgaar en het water bijna allemaal opgenomen? Voeg dan de spinazie en de Boursin toe. Laat het vuur erg laag staan en roer voorzichtig om tot de boursin een sausje bindt met het pastawater. Kruid met peper en zout.
Serveer meteen, eventueel met extra Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en wat extra verse kruiden.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!