Ga terug
+ servings

Feestelijke krans hapje met geitenkaas en veenbessen

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 6 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 1 rol kant-en-klaar croissant deeg
  • 6 eetlepels geitenkaas
  • 6 eetlepels veenbessenconfituur
  • een handjevol verse tijm
  • 1 eigeel

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het croissantdeeg uit en snij de lijntjes door zodat je 6 driehoeken krijgt van het deeg.
  • Neem een pakplaat met bakpapier. Maak een krans door de lange zijden van de driehoeken in een ronde te leggen met een overlap. Duw met je handen de verschillende stukjes deeg in elkaar.
  • Verdeel de veenbessenconfituur en de geitenkaas over de 6 driehoeken. Rits er wat tijm overheen en eventueel een drizzle honing.
  • Neem de lange punt van de driehoek en vouw die naar het midden en plooi het puntje onder de lange zijde van de driehoek. Herhaal met de andere driehoeken.
  • Klop het eigeel los met een scheutje melk of water en bestrijk de bovenkanten van het deeg met het mengsel. Verdeel nog een paar tijmblaadjes bovenop.
  • Zet in de oven en bak volgens de instructies op de verpakking van het croissant deeg. Bij mij was de krans na 20-22 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat een paar minuten afkoelen en leg op je serveerschaal of -bord.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!