Ga terug
+ servings

Pita met vegetarische shoarma

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 8 beoordelingen
2 ruime porties

Ingrediënten

Voor de vegetarische shoarma

  • 250 gram witte champignons
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 50 gram currypasta kan Indisch of Thais zijn
  • 5 gram kipkruiden
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de pita's

  • 2 pita broodjes
  • 100 gram fijngesneden rode kool
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 100 gram Griekse yoghurt of plantaardig voor full vegan
  • 1/2de theelepel kurkuma

Voor de vegetarische shoarma

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (boven en onder warmte).
  • Borstel de champignons proper en snijd in dunne plakjes. Was de rode paprika en snij in reepjes. Verwijder de buitenste schil van de rode ui en snijd in acht partjes.
  • Meng in een grote kom de curry pasta samen met de kippen kruiden en de olijfolie. Voeg dan de champignon plakjes toe en schep goed om tot alles goed gemengd is. Is het een kruidenmengsel wat te vast? Voeg daar nog wat extra olie of een klein scheutje water toe.
  • Verdeel de rode uien en de paprika over een grote bakplaat en verdeel daarboven op de champignons schijfjes. Zit in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Heb je groente nog wat extra kleur nodig? Dan kan je op het einde de grill nog even aanzetten.

Voor de pita's

  • Bereid tijdens het bakken van de champignons de saus in de rode kool voor. Meng de yoghurt met de kurkuma, en kruid af met peper en zout.
  • Meng de rode kool met de appel cider azijn en laat even intrekken.
  • Voeg vlak voor het einde van het bakken de pita broodjes toe zodat deze mee in de oven kunnen opwarmen. Besmeer ze royaal met de yoghurtsaus, rode kool en werk af met een lekkere dosis van de vegetarische shoarma.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!