Ga terug
–+ servings

Bloemkoolpuree met zoetzure kip

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 800 g bloemkool
  • 400 g aardappelen
  • een scheutje melk
  • 1 tl nootmuskaat
  • 4 kipfilets
  • 2 el kipkruiden
  • 2 el honing
  • 1 limoen

  • Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Snij de bloemkool in kleine roosjes.
  • Zet een grote pot op het vuur en voeg de aardappelen en bloemkool toe. Zet de groenten onder met koud water en breng aan de kook. Kook tot ze gaar zijn en giet af.
  • Kruid de aardappelen met peper, zout en giet er een scheutje melk bij.
  • Stamp met een stamper zo fijn als jij je puree graag hebt.
  • Leg de kipfilets ondertussen tussen twee laagjes plasticfolie en sla ze gelijkmatig plat (ong. 1 cm dikte) met een pan of deegrol. Verdeel er dan de kipkruiden over en wat peper en zout.
  • Bak in een pan met wat olie langs beide kanten goudbruin. Doordat ze zo dun zijn duurt dit maar zo'n 2-3 minuten aan elke kant. Draai het vuur uit en pers de limoen uit boven de kip. Voeg ook de honing toe. Roer de honing, limoen en sappen van de kip goed door elkaar en verdeel over de kip.
  • Serveer de puree met wat fijngesneden kipreepjes en werk af met wat extra van de saus.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!