Ga terug
+ servings

Upside down cake met appel

Totale bereidingstijd 01uur:00 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:45 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
12 personen

Ingrediënten

Voor de appels in karamel:

  • 2 appels
  • 100 g suiker
  • 75 g boter
  • 3 el water

Voor de cake:

  • 100 g boter
  • 150 g suiker
  • 2 ei
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1 kl vanille
  • 250 ml melk

Voor de appels:

  • Schil de appels en snij ze in partjes van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Doe de suiker, boter en water in in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen op laag vuur.
  • Giet de karamel in de bodem van je cakevorm en verdeel hierover de appelpartjes.

Voor de cake:

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Doe de suiker samen met de boter in een kom en mix met een elektrische mixer tot een luchtig geheel, zo'n twee minuutjes.
  • Voeg dan één voor één de eieren toe (het geheel kan wat schiften, dat is geen probleem).
  • Voeg de vanille toe en daarna de helft van de bloem en de helft van de melk. Mix rustig tot alles goed gemengd is. Voeg daarna de tweede helft bloem en melk toe en meng nog een laatste keer goed door.
  • Bak de cake voor 40-45 minuutjes in de oven.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen en draai hem dan uit de vorm. Laat volledig afkoelen op een taartrooster. Psst: hij is het lekkerst nog een beetje warm!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!