Ga terug
–+ servings

Pasta met gehaktballen & pestoroomsaus

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.70 van 13 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 300 g pasta
  • 2 el pesto
  • 125 g zure room light
  • 2 courgettes
  • 500 g kipgehakt natuur*
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei

  • Meng het gehakt met het paneermeel en het ei in een kom. Is het gehakt nog heel erg nat, voeg dan nog wat extra paneermeel toe. Kruid goed af met peper en zout.
  • Rol balletjes zo groot of klein je wil. Maak je handen wat nat, dan gaat dat gemakkelijker.
  • Zet een pan op middelhoog vuur en bak de balletjes rondom rond gaar in ongeveer 6-8 minuten.
  • Zet ondertussen ook water op en kook de pasta volgens de instructies.
  • Snij de courgettes in kleine blokjes en voeg ze toe aan de balletjes. Bak voor ongeveer 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de pesto toe, samen met de zure room en een paar schepjes van het pastawater. Samen roer je ze tot een saus. Kruid het geheel met peper en zout.
  • Voeg de pasta na het afgieten toe aan de saus en schep alles onder elkaar.
*Als je al bereid gehad hebt, dan heb je het ei en paneermeel niet meer nodig en kan je gewoon balletjes van het gehakt rollen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!