4 personen
Ingrediënten
Voor de noedels:
- 250 g noedels ik nam volkoren
- 400 g kippendijfilet
- 800 g groentenmix ik nam paprika, taugé & sojabonen
- 1 el currykruiden
Voor de marinade:
- 2 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- 1 teentje look
- 1 klein stukje gember
Optionele toppings:
- sesamzaadjes pindanootjes, koriander, lente-ui, rode peper
Snij de kip in hapklare stukjes.
Plet een teentje look met een lookpers, snij de gember zo fijn mogelijk en meng deze samen met de soja- & oestersaus in een kommetje. Voeg de kip toe en verdeel de marinade goed. Zet in de ijskast terwijl je de rest van de ingrediënten voorbereid (liefst minstens 15 minuten).
Snij al je groenten (als je geen kant-en-klaar mix gebruikt), alsook je toppings (als je die gebruikt).
Zet een grote wokpan (of brede pan) op het vuur en laat goed heet worden.
Doe een klein beetje neutrale olie in de pan & bak de kip rondom bruin voor ongeveer 4 minuten (marinade mag mee in de pan).
Breng ondertussen water aan de kook voor de noedels en kook volgens de instructies tot ze gaar zijn.
Voeg de groentenmix toe samen met de currykruiden en bak nog 4 minuten. Wil je het graag wat pikanter? Voeg dan een fijngesneden pepertje toe nadat je de zaadjes hebt verwijderd.
Giet de noedels af en voeg ze toe aan de pan. Meng alles goed onder elkaar & serveer meteen. Voeg toppings toe naar keuze!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!