6 personen
Ingrediënten
- 250 g mascarpone
- 100 ml koffie afgekoeld
- 100 ml room
- 50 g suiker
- 2 eieren
- 6 lange vingers
- chocolade voor afwerking
Scheid de eieren en klop het eiwit los met een elektrische mixer. Doe de suiker er langzaamaan bij en klop tot je stijve eiwitten krijgt.
Klop in een andere kom de room op tot je hem ondersteboven kan houden.
Doe de mascarpone met het eigeel en de koffie in een kom en klop los met een klopper.
Spatel de room onder het mascarpone mengsel en daarna het eiwit. Probeer zoveel mogelijk lucht in het mengsel te houden.
Verdeel het mengsel over 6 potjes (of 4 grotere) en laat opstijven in de koelkast voor minimaal 2 uur.
Steek in elk van de potjes een lange vinger als afwerking/lepeltje en rasp wat chocolade over de bovenkant.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!