Ga terug
+ servings

Kip in pindasaus met kleurrijke rijst

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

Voor de kip in pindasaus:

  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 4 eetlepels sojasaus*
  • 400 g kippendijfilets

Rijst:

  • 300 gram rijst
  • 1 grote zak wokgroenten of groentjes naar keuze**

  • Zet de rijst op het vuur met een ruime hoeveelheid water en kook tot de rijst gaar is (voeg eventueel bouillonblokje toe voor extra smaak).
  • Zet een grote pan met hoge kanten op het vuur en laat heet worden. Snij elke kippendij in vier stukken en bak met een scheutje olie op hoog vuur rondom bruin. De kip hoeft langs binnen nog niet gaar te zijn.
  • Voeg de kokosmelk, sojasaus en pindakaas toe aan de pan en meng door elkaar met een houten lepel of garde. Zet op een laag vuurtje en laat 10/15 minuten inkoken tot de kip gaar is.
  • Bak eventueel wat wokgroentjes erbij en doe onder de rijst.
* Je hebt zoete varianten van sojasaus en meer zoute varianten. Als je het gevoel hebt dat er in de saus nog iets ontbreekt, voeg dan een theelepeltje bruine suiker toe en dat zal de smaken helemaal afronden.
** Ik gebruikte 2 rode paprika's, een blik maïs en diepvrieserwtjes

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!