Ga terug
–+ servings

Oosterse pompoensoep met pinda

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
6 -8 personen

Ingrediënten

  • 1 Butternut pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 stukje gember*
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 el sojasaus
  • 2 el pindakaas

Toppings (optioneel)

  • chilisaus
  • gebakken ui
  • sesamzaadjes
  • kokosroom
  • pompoenpitjes

  • Pel en snij de look, ui en gember fijn.
  • Zet een grote soeppot op laag vuur en stoof in wat olijfolie de ui aan tot hij glazig wordt. Voeg dan de gember en look toe en bak zo'n 3 minuten mee.
  • Schil ondertussen de butternut pompoen en snij in gelijke stukken (niet al te groot, dan koken ze sneller).
  • Doe de pompoen mee in de pot en voeg ook de bouillonblokjes en 1,5l kokend water toe. Laat de soep voor 30 minuten koken tot alles gaar is. Voeg de sojasaus en pindakaas toe op het eind.
  • Mix de soep met een staafmixer of blender.
  • Serveer de soep met toppings naar keuze.
*Kies de grootte op basis van hoe zot je zelf van gember bent.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!