Ga terug
+ servings

Ontbijtcake met zomerfruit

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 4 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 100 g havermout
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • 250 ml Inex yoghurt natuur
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 100 g ahornsiroop/honing
  • 2 rijpe bananen bananen

Toppings

  • 200 g vers fruit ik nam frambozen en blauwe bessen
  • Een handvol amandelschilfers

  • Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht. Bekleed een bakvorm met bakpapier of boter heel erg goed in (ik nam een langwerpige ovenschaal, maar een vierkante of ronde bakvorm kan ook).
  • Doe de droge ingrediënten (havermout, bloem en bicarbonaat) samen met een snufje zout in een grote kom en meng goed met een garde.
  • Plet de bananen in een kleinere kom. Voeg de eieren, melk, Inex yoghurt natuur en honing toe en klop met een garde tot een glad mengsel.
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge. Meng tot alle ingrediënten net gemixt zijn, zodat je het beslag niet overwerkt.
  • Voeg dan het vers fruit toe (snij grotere stukken eventueel doormidden) en spatel eronder, of je kan ze ook bovenop verspreiden.
  • Schep het deeg in de bakvorm en strijk glad. Verdeel de amandelschilfers bovenop en plaats in de oven voor 35-45 minuten (afhankelijk van je bakvorm). Test met een satéprikker alvorens je je cake uit de oven haalt. Laat de ontbijtcake minimaal 30 minuten afkoelen, dan snijdt hij gemakkelijker.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!