Ga terug
+ servings

Loaded hummus zelf maken

Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 4 beoordelingen
6 personen

Ingrediënten

Voor de hummus:

  • 1 blik 350g kikkererwten
  • 1 eetlepel tahini
  • Sap van een halve citroen
  • 4 eetlepels water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje look

Toppings

  • 100 gram feta
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • een par kerstomaatjes
  • goede olijfolie
  • Verse groene kruiden ik gebruik peterselie

Voor de hummus:

  • Pel de look en hak grof. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  • Doe de kikkererwten in en kom (als je pureert met een staafmixer) of in een keukenmachine, samen met de tahini, het sap van de citroen, het wat en de olijfolie. Kruid royaal met peper en zout.
  • Pureer tot er een gladde massa ontstaat en laat daarna zeker nog zo’n 3 minuten draaien.
  • Blijft de hummus nog wat te droog? Voeg dan een lepeltje extra water of olijfolie toe tot het een gladde massa wordt.
  • Verdeel de hummus over een mooie serveerschaal.

Voor de toppings:

  • Schenk een scheutje goede olijfolie over de hummus. Strooi er de sesamzaadjes over. Snij de kerstomaatjes doormidden en verdeel ze bovenop.
  • Verkruimel de feta erbovenop. Werk af met eventueel versgemalen peper. Hak de kruiden fijn, verdeel ze en serveer meteen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!