Ga terug
+ servings

Ricotta pannenkoeken met citroen en gemarineerde aardbeien

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.84 van 6 beoordelingen
6 personen

Ingrediënten

  • 220 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 de theelepel bicarbonaat
  • 50 g suikervervanger op basis van sucralose 1-1
  • 2 eieren
  • 200 g ricotta
  • 250 ml melk
  • 1 citroen

Voor de aardbeien:

  • 400 g aardbeien
  • 2 eetlepels suikervervanger op basis van sucralose

  • Neem een grote kom en meng de zelfrijzende bloem met het bicarbonaat en de suikervervanger op basis van sucralose.
  • Neem een kleine kom en klop de eieren los. Voeg de melk en ricotta toe en meng goed.
  • Was en zest de citroen. Pers de citroen uit. Voeg het sap en het meeste van de citroenzeste bij het ricottamengsel. Hou een beetje apart voor bij de aardbeien.
  • Maak een gaatje in het midden van de bloem en giet het ricottamengsel erin. Meng voorzichtig met een garde, er mogen nog wat kleine klontertjes in het deeg zitten.
  • Voor de aardbeien: Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snij in vieren. Voeg de suikervervanger op basis van sucralose toe en de rest van de citroenzeste. Schep om en laat marineren op kamertemperatuur.
  • Bak de pannenkoekjes in een pan met een klontje boter of een scheutje olie goudbruin en luchtig voor zo’n 2 minuten aan de eerste kant en 1 minuutje aan de andere kant. Wacht met het draaien van de pannenkoeken tot de randjes deeg uitgedroogd lijken en er luchtbelletjes bovenop de pannenkoeken verschijnen.
  • Serveer de pannenkoeken meteen met de gemarineerde aardbeien. Smakelijk!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!