12 personen
Ingrediënten
- 1 vel kruimeldeeg
- 120 gram fijne kristalsuiker
- 120 gram zachte boter
- 2 eieren
- 120 gram amandelmeel
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels frambozenconfituur
Voor de afwerking
- 100 gram frambozen
- een handjevol amandelschilfers
Voor de glazuur, optioneel
- 1 klein eiwit
- 150 gram poedersuiker
- 1 eetlepel citroensap
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
Doe de zachte boter en de fijne kristalsuiker de kom van een keukenrobot en klop zo'n 2 minuten tot de boter luchtiger wordt.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng goed. Het kan zijn dat het mengsel schift. Dit is geen probleem en wordt in de volgende stap opgelost.
Voeg het amandelmeel en het zelfrijzend bakmeel toe. Meng tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Laat de mixer niet te lang draaien, dan wordt het deeg wat taai.
Verdeel het kruimeldeeg over een taartvorm (27 centimeter) ingevet met boter. Snij het overtollige deeg aan de rand weg en prik gaatjes in de bodem.
Verdeel de frambozen confituur over het kruimeldeeg. Lepel dan het frangipane mengsel bovenop. Ik verdeel kleine hoopjes deeg over de confituur, zo kan je het mengsel het gemakkelijkst glad strijken.
Druk dan de frambozen tot halverwege in het deeg en bestrooi de bovenkant met de amandelschilfers.
Zet in de oven voor 45 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is. Laat de taart volledig afkoelen.
Voor de glazuur
Zeef de poedersuiker en doe in een kom samen met het eiwit en het citroensap. Klop luchtig tot een stevige glazuur. Wil je de glazuur lopender? Voeg dan een beetje extra citroensap toe. Wil je de glazuur steviger? Voeg dan wat extra poedersuiker toe.
Bewaar de taart eens afgekoeld in de koelkast, zo snijdt ze het gemakkelijkst.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!