12 muffins
Ingrediënten
- 150 g zelfrijzende bloem + 1el
- 100 g havermoutvlokken
- 200 g Griekse yoghurt
- 150 g honing
- 2 eieren
- 1 tl vanille
- 150 g blauwe bessen
Verwarm de oven voor op 180°C en verdeel 12 papieren bakvormpjes over een muffinpan.
Doe de zelfrijzende bloem (zonder de extra eetlepel) samen met de havermoutvlokken in een grote kom en mix goed.
Breek in een kleinere kom de twee eieren en klop ze goed los.
Doe hierbij de yoghurt, honing en vanille en meng goed tot een egaal geheel.
Voeg het yoghurtmengsel bij de bloem en meng tot alles onder elkaar staat (niet verder!).
Was de blauwe bessen en bestrooi met 1 el bloem en meng goed zodat alle blauwe bessen een laagje bloem hebben. Zo zakken ze niet allemaal naar de bodem tijdens het bakken.
Doe de bessen bij het deeg en meng met een spatel.
Verdeel het deeg over de bakvormpjes en zet voor 18-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!