Ga terug
+ servings

Muffins met blauwe bessen & yoghurt

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:40 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
12 muffins

Ingrediënten

  • 150 g zelfrijzende bloem + 1el
  • 100 g havermoutvlokken
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 150 g honing
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille
  • 150 g blauwe bessen

  • Verwarm de oven voor op 180°C en verdeel 12 papieren bakvormpjes over een muffinpan.
  • Doe de zelfrijzende bloem (zonder de extra eetlepel) samen met de havermoutvlokken in een grote kom en mix goed.
  • Breek in een kleinere kom de twee eieren en klop ze goed los.
  • Doe hierbij de yoghurt, honing en vanille en meng goed tot een egaal geheel.
  • Voeg het yoghurtmengsel bij de bloem en meng tot alles onder elkaar staat (niet verder!).
  • Was de blauwe bessen en bestrooi met 1 el bloem en meng goed zodat alle blauwe bessen een laagje bloem hebben. Zo zakken ze niet allemaal naar de bodem tijdens het bakken.
  • Doe de bessen bij het deeg en meng met een spatel.
  • Verdeel het deeg over de bakvormpjes en zet voor 18-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!