Ga terug
–+ servings

Zachte curry met pompoen met rijst

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen*
  • 1 blik kikkererwten afgespoeld
  • 1 blik tomatenblokjes**
  • 1 blik kokosmelk
  • 70 g gele currypasta
  • 250 g basmatirijst

  • Spoel de rijst en kook deze volgens instructies op de verpakking.
  • Schil en snij de flespompoen in kleine blokjes van ongeveer 1cm bij 1cm.
  • Doe in een wok met wat olie en bak voor ongeveer 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de kikkererwten toe en de currypasta en bak voor 2 minuten tot de currypasta heerlijk begint te ruiken.
  • Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en laat pruttelen voor minstens 15 minuten. Des te langer, des te meer smaak zal de curry hebben.
  • Kruid af met peper en zout.
*Je kan ook diepvriesstukjes gebruiken. **Mijn tomatenblokjes zijn best al zoet, als de jouwe wat meer zuur zijn, kan je dit uitbalanceren door een theelepel suiker toe te voegen aan de curry met pompoen

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!