2theelepelszoetstof op basis van tagatosei.p.v. 4 theelepels kristalsuiker
Voor de chai kruiden:
1chai theezakje EN/OF
20gverse gemberin sneetjes
2kaneelstokken
1steranijs
4kruidnagel knopjes
Doe de melk in een steelpannetje samen met de cacaopoeder. Zet op een laag vuurtje en laat langzaam opwarmen samen met de kruiden (kaneel, steranijs en kruidnagel), en de gember.
Gebruik je liever een chai theezakje? Voeg het theezakje toe samen met de kruiden (of ter vervanging).
Laat het vuur zo laag mogelijk staan om aanbranden te voorkomen en draai het vuur uit zodra de melk net onder het kookpunt is. Des te langer je de melk op het vuur laat, des te steviger de chai kruiden gaan afmaken.
Voeg de zoetstof toe en meng tot deze opgenomen is. Proef zeker of je chai chocomelk zoet genoeg is en of de kruiden voldoende doorsmaken. Voeg eventueel wat extra zoetstof toe indien nodig.
Gebruik een vergiet om de chocolademelk te verdelen over je glazen. Heb je een melkschuimer? Gebruik die dan eventueel om een schuimlaagje bovenop je chai chocomelk te creëren. Werk eventueel af met wat geraspte chocolade bovenop. Enjoy!
*Hoeft je warme chocomelk niet suikervrij te zijn? Voeg dan wat van je favoriete fijngehakte chocolade toe.