8 personen
Ingrediënten
- 1 blok feta uitgelekt
- 60 ml Inex slagroom (40%)
- 1 teentje look
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 mandarijn
Voor de toppings
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 2 eetlepels geroosterde pecannoten
- 1 theelepel vloeibare honing
- een takje tijm
Verbrokkel de feta en doe samen met de slagroom in een kleine keukenmachine. Laat draaien tot een smeuïge massa.
Pel het teentje look en pers het fijn. Voeg toe samen de honing aan de fetacrème.
Zest de mandarijn en voeg toe aan de feta. Kruid af met peper. Heb je de dip graag wat zoeter? Voeg dan nog een beetje extra honing toe.
Doe de dip in een mooi serveerkommetje en verdeel bovenop de granaatappelpitjes, pecannoten. Rits de tijm bovenop en werk af met een drizzle extra honing.
Serveer met je favoriete crackers.
Ik zag het idee voor een feestelijke dip bij Pinch of Yum verschenen een aantal jaar geleden en ik maakte er mijn eigen versie van.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!