Ga terug
–+ servings

Individuele appel flan taartjes

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.88 van 8 beoordelingen
4 taartjes

Ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 4 tl paneermeel
  • 4 appels ong 600g
  • 100 g PureVia alternatief voor rietsuiker
  • 35 g puddingpoeder
  • 100 ml melk
  • 2 eierdooiers

  • Verwarm de oven voor op 180 graden C (hetelucht)
  • Neem 4 kleine taartvormpjes (of 1 grote taartvorm) en rol het kruimeldeeg uit. Verdeel het deeg over de vormpjes en breng het ook opzij tot aan de bovenkant. Bewaar de taartjes in de koelkast tot je ze gaat vullen. Snij het overtollige deeg weg met een keukenmesje.
  • Schil de appels en snij in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • besprenkel het paneermeel over de bodem van de taartjes en verdeel bovenop de stukjes appel.
  • Doe het puddingpoeder en de melk in een kom. Klop los met een garde tot alle klontertjes weg zijn.
  • Voeg de eierdooiers toe en de PureVia alternatief voor rietsuiker en meng goed met een garde. Het mengsel zal erg lopend zijn.
  • Giet het over de appeltjes tot net onder de rand van de taartvorm.
  • Bestrooi de bovenkant eventueel met wat extra PureVia alternatief voor rietsuiker.
  • Bak de taartjes goudbruin in de oven voor 35-40 minuten tot de vulling niet meer lopend is. Laat afkoelen op een koelrek alvorens je de taartjes uit de vormen verwijderd. Bewaar in de koelkast.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!