Ga terug
+ servings

Yoghurt met pumpkin spice granola en gebakken appeltjes

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
15 porties

Ingrediënten

Voor de pumpkin spice:

  • 2 eetlepels gemalen kaneel
  • 1/2 de theelepel gemalen gember
  • 1/2 de theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/2 de theelepel gemalen kruidnagel

Voor de granola:

  • 1 persappelsien
  • 50 gram kokosolie
  • 5 eetlepels zoetstof op basis van stevia 1 op 1 suikervervanger
  • 200 gram grove havermoutvlokken
  • 100 gram pecannoten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 30 gram kokos schilfers
  • 30 gram gedroogde veenbessen optioneel
  • 2 eetlepels pumpkin spice
  • 2 eiwitten

Voor het serveren:

  • Yoghurt
  • Een appel
  • Een theelepel pumpkin spice
  • Een theelepel zoetstof op basis van stevia

Voor de pumpkin spice:

  • Meng alle kruiden tot een egaal kruidenmengsel. Maak eventueel een grotere portie en bewaar in een goed afsluitbaar kruidenpotje.

Voor de granola:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Pers de appelsien. Gebruik eventueel ook de zeste in de granola. Doe de kokosolie, zoetstof en het sap en eventueel de zeste in een steelpannetje en draai het vuur aan. Laat de kokosolie smelten en warm op tot de zoetstof gesmolten is. Draai het vuur uit en laat even afkoelen.
  • Doe de havervlokken met de pecannoten, pompoenpitten en kokosschilfers in een grote kom. Meng goed. Voeg de veenbessen (als je ze gebruikt) pas na het bakken toe, anders verbranden ze. Voeg dan de pumpkin spice kruidenmix toe, alsook een snuifje zout en meng alles goed.
  • Giet het mengsel met het appelsiensap bij de havervlokken en schep om. Voeg ook de eiwitten toe en roer tot een egaal mengsel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de havervlokken erover.
  • Zet in de oven voor zo’n 30-45 minuten tot de granola goudbruin en helemaal droog gebakken is. Schep halverwege even om. Wil je graag grote stukken granola? Roer dan niet te veel.
  • Laat de granola afkoelen op de bakplaat en bewaar in een luchtdichte doos.

Voor het serveren:

  • Schil de appel en snij in kleine blokjes.
  • Zet een klein pannetje op het vuur en voeg een klein klontje boter toe samen met de theelepel pumpkin spice kruidenmix.
  • Bak de appeltjes in 3-4 minuten goudbruin. Voeg op het einde eventueel wat zoetstof toe om de appeltjes te zoeten.
  • Serveer de gebakken appeltjes met de yoghurt en de pumpkin spice granola.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!