Ga terug
+ servings

Biscuit met bloedappelsien en mascarpone frosting

Totale bereidingstijd 01uur:05 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:50 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

Ingrediënten voor de cake

  • 200 g suikervervanger Zusto
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 200 g zelfrijzende bloem

Ingrediënten voor de frosting

  • 120 g mascarpone op kamertemperatuur
  • 80 ml slagroom koud
  • 60 g suikervervanger Zusto
  • 2 bloedappelsienen

  • We gebruiken een brede ovenschaal om de cake in te bakken, waar we later kleinere schijfjes uit gaan snijden om te cake mee te maken.
  • Doe de suikervervanger samen met de eieren in een kom en klop met een elektrische mixer voor zo’n 6-8 minuten tot je massa verviervoudigd en licht van kleur is.
  • Schep voorzichtig de bloem onder de luchtige massa met een spatel tot de bloem volledig opgenomen is. Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden.
  • Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht). Vet je ovenschaal in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Bestrijk deze ook royaal met boter. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en strijk glad met een spatel.
  • Bak de biscuit voor 25-35 minuten in de oven tot een satéprikker droog uit het deeg komt en de bovenkant mooi goudbruin is.
  • Laat de biscuit volledig afkoelen en maak ondertussen de frosting.
  • Klop de mascarpone samen met de suikervervanger en de zeste van 1 bloedappelsien in een kom voor 1 minuut.
  • Voeg dan de slagroom toe en klop tot een stevige frosting, zo’n 3-5 minuten. Stop zodra de frosting vast wordt zodat je de room niet laat schiften. Bewaar de frosting in de koelkast tot je klaar bent om te decoreren.
  • Steek met een grote serveerring (10cm) of ronde koekjesvorm ronde stukken cake uit de biscuit.
  • Leg je eerst laag cake op een serveerbord, bestrijk met de frosting en leg de volgende laag erop. Herhaal en decoreer naar hartelust.
  • Snij de bloedappelsien in partjes of schijfjes en decoreer je taart ermee.
  • Bewaar in de koelkast tot je de taart gaat aansnijden.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!