4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten voor de cake
- 200 g suikervervanger Zusto
- 5 eieren op kamertemperatuur
- 200 g zelfrijzende bloem
Ingrediënten voor de frosting
- 120 g mascarpone op kamertemperatuur
- 80 ml slagroom koud
- 60 g suikervervanger Zusto
- 2 bloedappelsienen
We gebruiken een brede ovenschaal om de cake in te bakken, waar we later kleinere schijfjes uit gaan snijden om te cake mee te maken.
Doe de suikervervanger samen met de eieren in een kom en klop met een elektrische mixer voor zo’n 6-8 minuten tot je massa verviervoudigd en licht van kleur is.
Schep voorzichtig de bloem onder de luchtige massa met een spatel tot de bloem volledig opgenomen is. Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden.
Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht). Vet je ovenschaal in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Bestrijk deze ook royaal met boter. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en strijk glad met een spatel.
Bak de biscuit voor 25-35 minuten in de oven tot een satéprikker droog uit het deeg komt en de bovenkant mooi goudbruin is.
Laat de biscuit volledig afkoelen en maak ondertussen de frosting.
Klop de mascarpone samen met de suikervervanger en de zeste van 1 bloedappelsien in een kom voor 1 minuut.
Voeg dan de slagroom toe en klop tot een stevige frosting, zo’n 3-5 minuten. Stop zodra de frosting vast wordt zodat je de room niet laat schiften. Bewaar de frosting in de koelkast tot je klaar bent om te decoreren.
Steek met een grote serveerring (10cm) of ronde koekjesvorm ronde stukken cake uit de biscuit.
Leg je eerst laag cake op een serveerbord, bestrijk met de frosting en leg de volgende laag erop. Herhaal en decoreer naar hartelust.
Snij de bloedappelsien in partjes of schijfjes en decoreer je taart ermee.
Bewaar in de koelkast tot je de taart gaat aansnijden.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!