Ga terug
–+ servings

Vegetarische curry Tikka Massala met zoete aardappel, bloemkool en kikkererwten

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.70 van 20 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 medium zoete aardappels
  • 1 blik kikkererwten 400g
  • 1 blik (light) kokosmelk 400ml
  • 1 blik tomatenblokjes 400g
  • 1 potje tikka massala kruidenpasta 165g

Basmatirijst, verse koriander en eventueel naambrood om te serveren

    • Snij de ui en look fijn.
    • Neem een grote pan met hoge zijden en bak de ui en look in een scheutje olie glazig. Snij ondertussen de bloemkool in roosjes en schil de zoete aardappel. Snij in kleine blokjes.
    • Voeg de bloemkool en zoete aardappel toe en bak twee minuten mee. Voeg dan ook de Tikka Massala curry pasta toe en bak al roerbakkend twee minuten mee.
    • Blus de pan met het blik kokosmelk en de tomatenblokjes. Zet het vuur laag en laat 15-20 minuten sudderen.
    • Spoel ondertussen de kikkererwten af en voeg bij de saus. Laat mee pruttelen.
    • Kook je rijst nu zodat die gelijktijdig klaar is met de curry.
    • Kruid je curry af naar smaak met peper en zout en serveer met de rijst en eventueel vers gehakte koriander.

    Heb je dit recept al eens geprobeerd?

    Laat ons weten wat je ervan vond!