16 stukken
Ingrediënten
- 120 g boter
- 60 g neutrale olie
- 230 g zoetstof op basis van stevia 1 op 1 suikervervanger
- 3 eieren
- 150 g zelfrijzend bloem
- 130 g amandelmeel
- 50 ml melk
- 1 tl amandel-extract optioneel
Toppings
- 125 g frambozen
- 25 g amandelschilfers
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.
Smelt de boter en laat even op kamertemperatuur komen.
Hou één eetlepel van de zoetstof op basis van stevia apart. Doe de rest bij de boter en de olie en meng met een garde.
Voeg dan één voor één de eieren toe.
Voeg dan de bloem samen met het amandelmeel toe en schep om met een spatel. Meng het amandel-extract met de melk en schenk dit bij het deeg. Schep een laatste keer goed om.
Plet de frambozen met een vork. samen met de laatste eetlepel zoetstof op basis van stevia.
Schep het deeg in de bakvorm en strijk de bovenkant goed glad. Verdeel er de geplette frambozen over en swirl met een mes voor een leuk effect. Verdeel er de amandelschilfers over.
Bak in de oven zo’n 25-30 minuten tot de randjes goudbruin beginnen worden.
Laat de blondies volledig afkoelen voor je hem aansnijdt.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!