Ga terug
+ servings

Muffins met blauwe bessen, maanzaad en citroen

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
12 muffins

Ingrediënten

  • 150 gram zelfrijzende bloem + snuifje extra bakpoeder
  • 50 gram havermeel
  • 80 gram één op één zoetstof of suiker
  • 50 mililiter neutrale olie
  • 1 ei
  • 250 gram Inex yoghurt natuur, licht gesuikerd
  • 125 gram blauwe bessen

Lekkere toevoegingen

  • 1 citroen
  • 1 eetlepel maanzaad

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel papieren cupcake vormpjes over je muffin bakvorm.
  • Doe in een grote kom de zelfrijzende bloem, het havermeel, de zoetstof of suiker en het maanzaad.
  • Zest de citroen en voeg toe aan het mengsel. Roer tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Meng in een kleine kom het ei met de yoghurt en de olie tot een egaal mengsel.
  • Maak een gaatje in de bloem en giet hierin de vloeibare ingrediënten.
  • Meng met een houten lepel (zo bewerk je het deeg niet te veel) tot de bloem niet langer zichtbaar is. Vouw er met een spatel of houten lepel de blauwe bessen voorzichtig onder.
  • Verdeel het deeg over de bakvormpjes. Werk eventueel af met wat havervlokken en maanzaad.
  • Zet in de oven voor 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze volledig afkoelen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!