Ga terug
+ servings

Bladerdeeghapje met spicy kip

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 6 beoordelingen
5 stuks

Ingrediënten

  • 200 g kipgehakt
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 grote eetlepels Kikkoman Yakitori saus
  • 1 rood pepertje optioneel
  • 1 groot vel vierkant bladerdeeg of 5 kleine vierkantjes
  • 1 ei
  • een handjevol sesamzaadjes

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de rode paprika in kleine blokjes. Snij het pepertje fijn. Verwijder de zaadje voor wat minder pit. Snij de lent-ui in dunne ringetjes.
  • Doe een scheutje olijfolie of sesamolie in een pan en bak het kipgehakt samen met de paprika en pepertjes rul. Voeg dan de Yakitori saus toe en schep goed om. Laat nog 2 minuutjes bakken.
  • Voeg het grootste deel van de lenteui toe, hou nog een beetje apart om te serveren. Kruid met peper en zout.
  • Snij het bladerdeeg in vierkanten en beleg elk vierkant in het midden met het gehakt. Vouw in een driehoek en maak de zijkanten dicht door er met de puntjes op te drukken zodat de twee deeglapjes samengevoegd worden.
  • Klop het ei los met een scheutje water en bestrijk de driehoekjes hiermee. Strooi er eventueel wat sesamzaad over.
  • Zet in de oven voor 20 minuten of tot de hapjes goudbruin zijn. Serveer meteen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!