12 grote muffins
Ingrediënten
- 250 g zelfrijzende bloem
- 50 g Zusto
- 1 theelepel kaneel
- 3 eieren
- 170 ml melk
- 100 ml neutrale olie
- 120 g appelmoes
- 2 kleine appels
Voor de crumble
- 75 g bloem
- 40 g boter
- 2 eetlepels Zusto
- Snuifje kaneel
Verwarm de oven voor op 170°C.
Doe de Zusto samen met de bloem en kaneel in een kom en mix met een garde.
Maak in het midden een kuiltje en doe de eieren, olie, appelmoes en melk erbij en roer tot een egaal mengsel.
Schil de appels en snij in kleine blokjes. Bestrooi de appeltjes met een eetlepel bloem en meng goed. Dit zorgt ervoor dat de appeltjes niet allemaal naar de bodem zakken.
Doe de appels bij het deeg en roer ze er met een spatel gelijkmatig onder.
Verdeel 12 bakpapiertjes over je cupcake/muffinvorm en verdeel het deeg.
Voor de crumble: Smelt de boter. Doe de bloem samen met de Zusto en kaneel in een kom en meng goed. Voeg de gesmolten boter toe en mix tot een crumble met je handen of een houten lepel. Verdeel de crumble over het deeg in de muffinvorm.
Zet de muffins in de oven voor 28-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en een satéprikker droog uit het deeg komt als je er in prikt. Laat de muffins even afkoelen in de vorm, haal ze er dan uit en laat op een koelrekje volledig afkoelen. Smakelijk!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!