Ga terug
+ servings

Bruschetta met druiven en ricotta

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.88 van 8 beoordelingen
12 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram blauwe druiven
  • 1 el balsamicoazijn
  • een handvol verse tijm
  • 1 stokbrood
  • 150 gram ricotta
  • 2 el Meli tijmhoning

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Neem een ovenschaal. Snij de druiven doormidden en doe ze samen met 1 eetlepel olijfolie en de balsamicoazijn. Verdeel de verse tijm over de druiven en kruid alles goed met peper en zout. Schud de ovenschaal zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn. Zet in de oven voor 15 minuten.
  • Snij de baguette in 12 gelijke broodjes.
  • Leg de broodjes op een bakplaat en bestrijk eventueel met wat olijfolie. Bak ze in de oven (eventueel boven de druiven) voor zo’n 6-8 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Besmeer de broodjes met een genereuze portie van de ricotta en verdeel hierover wat van de druiven. Je kan ze zowel koud als warm serveren.
  • Werk af met nog wat verse tijm en tot slot de tijmhoning.
  • Serveer de bruschetta’s meteen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!