Ga terug
+ servings

Plaattaart met witloof, spek en peer

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.95 van 17 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g mascarpone/verse kaas
  • 2 stonken BelOrta witloof
  • 1 BelOrta Conference peer
  • 1/2de rode ui
  • 100 gram ontbijtspek
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Voor de afwerking

  • een handjevol rucola
  • Balsamicocrème

  • Verwarm de oven voor op 200°C en laat je bakplaat mee voorverwarmen.
  • Snij de kontjes van het witloof en snij in langs de lange zijde in vieren. Snij de peer in reepjes en de rode ui in dunne ringen.
  • Rol het bladerdeeg uit en laat het bakpapier eronder liggen. Snij een rand van ongeveer 1 centimeter lichtjes in. Prik de binnenkant van die cirkel royaal met een vork.
  • Besmeer het vel bladerdeeg met de mascarpone maar laat de buitenste rand vrij. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel hierop het BelOrta witloof, de peer, rode ui, spek en pijnboompitjes.
  • Rits de tijm en verdeel over de taart. Kruid opnieuw af met peper en zout en eventueel een scheutje olijfolie.
  • Bestrijk eventueel de buitenste rand van het deeg met wat eigeel, room of wat olijfolie voor een extra mooi bruin kleurtje tijdens het bakken.
  • Leg de taart op de nu opgewarmde bakplaat en zet meteen in de oven voor zo'n 20-25 minuten tot de taart volledig goudbruin is en het witloof een mooie gegrilde kleur krijgt.
  • Verdeel de rucola over de taart en werk eventueel af met een drizzle van balsamicocrème. Serveer meteen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!