Ga terug
+ servings

Worteltaart (vegan)

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.10 van 10 beoordelingen
12 personen

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 200 g lichtbruine suiker
  • 3 wortelen geraspt
  • 120 ml neutrale olie ik nam zonnebloem
  • 150 ml melk ik nam amandel
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 de tl gemberpoeder optioneel

Voor de botercrème

  • 150 g plantaardige boter kamertemperatuur
  • 250 g bloemsuiker

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Doe de bloem samen met de suiker en kruiden in een kom en roer goed door zodat er geen klontjes meer inzitten.
  • Maak een kuiltje in het midden en doe daar de olie en melk bij en roer met een garde goed door elkaar. Het deeg moet dik zijn maar nog wel "mixbaar".
  • Doe de wortelen onder het deeg met een spatel zodat ze goed verdeeld zijn.
  • Zet in de oven voor 35 minuten tot een tandenstoker proper uit de cake komt als je hem prikt.
  • Laat afkoelen in de vorm voor 30 minuten en daarna uit de vorm tot kamertemperatuur. Snij doormidden om de botercrème ook tussen de twee laagjes te kunnen smeren.

Voor de botercrème

  • Maak de topping door de plantaardige boter los te mixen met een elektrische mixer en dan beetje bij beetje het poedersuiker toe te voegen (als er klontjes zijn, zeef dan eerst!).
  • Bestrijk de cake royaal met de frosting van zodra deze voldoende is afgekoeld.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!