4 personen
Ingrediënten
- 500 gram mosselen
- 1 sjalotje
- 1 teentje look
- 30 gram boter/olijfolie
- 100 gram Oud Brugse kaas, geraspt
- verse peterselie
Spoel de mosselen goed af en verwijder al het vuil. Gebruik enkel diegene die dicht zijn of sluiten als je er op tikt met een mesje.
Laat ze uitlekken en doe ze in een pot. Zet op het vuur, plaats het deksel op de pot en laat stomen voor zo'n 3-5 minuten tot alle mosselen mooi open zijn. Laat de mosselen uitlekken.
Snij ondertussen de look en het sjalotje zo fijn mogelijk.
Smelt de boter of de olijfolie in een pannetje en voeg de look en sjalot toe. Bak zo'n 3- minuten mee tot de sjalot glazig is. Kruid met peper en zout. Draai dan het vuur uit.
Haal de bovenste schelp van de mosselen en schik ze in een ovenvaste schaal. Verdeel er de kruidige boter/olijfolie over en verdeel daarbovenop de gemalen Oud Brugse kaas.
Plaats in de oven onder de grill voor zo'n 4-6 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Serveer meteen en werk af met wat fijngehakte peterselie.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!