Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en verdeel de druiven rondom.
Schenk over de druiven een scheutje olijfolie over en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
Plaats in de oven voor 10 minuten of plaats onder de grill. Het is de bedoeling dat de geitenkaas goudbruin wordt en de druiven licht geroosterd. Haal uit de oven en drizzle er de honing over zodat die nog kan smelten.
Voor de salade
Was de venkel en snij het taaie onderste stuk weg. Snij de venkel zo fijn mogelijk in plakjes. Snij de ui in halve ringetjes. Wil je de venkel al voorbereiden? Doe de venkel dan in een kom met water en wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.
Verdeel de rucola over je serveerschaal en verdeel daar de venkel, rode ui en pecannoten over. Kruid met peper en zout.
Werk af met de druiven en de geitenkaas en de marinade die achterbleef op de bakplaat.
Wil je nog wat extra dressing? Verdeel dan over de salade nog wat extra olijfolie en balsamicozijn. Serveer meteen.