Ga terug
–+ servings

Rabarber limonade

Totale bereidingstijd 00uur:32 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:30 minuten
Bereidingstijd 00uur:02 minuten
Afdrukken

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
15 glazen

Ingrediënten

Voor de rabarber siroop

  • 500 gram rabarber
  • 200 ml water
  • 150 gram suiker(vervanger)

Voor de limonade

  • bruiswater
  • een paar takjes munt
  • een paar schijfjes citroen

Voor de rabarber siroop

  • Was de rabarber grondig en snij in grove stukken.
  • Doe de rabarber samen met het water en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook.
  • Draai het vuur lager zodra het water kookt en laat zachtjes sudderen voor zo'n 20 minuten of tot de rabarber helemaal zacht is en uit elkaar valt.
  • Giet het mengsel in een fijne zeef en duw goed aan met een spatel om alle siroop uit de rabarber te krijgen. Laat afkoelen en bewaar luchtdicht in de koelkast.

Voor de limonade

  • Vul je glas met ijsblokjes.
  • Giet er een scheutje van de rabarbersiroop in (ik doe een bodempje maar test zelf wat je lekker vindt) en vul de rest aan met bruiswater. Werk af met een takje verse munt en een schijfje citroen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!