Ga terug
+ servings

Gebakken feta met honing

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

Voor de gebakken feta

  • 1 blok kwalitatieve feta
  • 1 eetlepel Meli vaste honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel groene kruiden ik gebruik za'atar
  • een handjevol gehalveerde kerstomaatjes

Voor de pita's

  • 2 pitabroodjes
  • 1 eetlepel Meli vaste honing

Voor de gebakken feta

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat de feta goed uitlekken en dep eventueel droog. Leg de feta in zijn geheel op een vel bakpapier of aluminiumfolie in een kleine ovenschotel en probeer de kantjes wat omhoog te zetten zodat de sappen niet wegvloeien.
  • Verdeel over de feta de vaste honing en de olijfolie. Kruid goed met peper en zout en de groene kruiden. Leg de kerstomaatjes rond de feta.
  • Bak in de oven voor 15-20 minuten tot de feta gebakken is en licht begint te kleuren bovenop.

Voor de pita's

  • Verwarm de pita's op in de oven of in de broodrooster.
  • Snij in kleine driehoekjes ter grootte van crackers. Besmeer met de vaste honing en besprinkel er wat grof zout over. Serveer met de gebakken feta en eventueel fruit zoals druiven, vijgen, wat nootjes, ...

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!