Ga terug
–+ servings

Pasta met aubergine

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.85 van 13 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes look
  • een handjevol verse tijm
  • 400 gram tomaten passata
  • 320 gram korte pasta

  • Verwijder het kroontje van de aubergines en snij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • Doe wat olijfolie in een grote pot of pan met hoge zijden en bak de aubergine stukjes aan voor zo'n 8-10 minuten tot ze helemaal gaar zijn. Kruid met peper en zout. Roer regelmatig om.
  • Pel ondertussen de look en plet met een mes. Fijnsnijden is niet nodig.
  • Zet een klein sauspannetje op laag vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe en doe er de twee lookteentjes bij en de takjes verse tijm (in hun geheel).
  • Laat de look en tijm bakken voor 1-2 minuten tot de look begint te geuren. Giet voorzichtig(!) de tomatenpassata bij in het pannetje en kruid royaal met peper en zout. Zet op laag vuur en laat pruttelen. Kook voor ongeveer 10 minuten.
  • Breng water aan de kook voor de pasta en kook volgens de instructies.
  • Voeg de tomatensaus bij de aubergines en meng goed. Verwijder eventueel de look en de takjes tijm. Voeg dan ook de pasta toe en meng alles goed. Serveer meteen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!