Ga terug
–+ servings

Ovenschotel met kip, asperges en krieltjes

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:40 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.91 van 11 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 4 kippenbillen met of zonder vel
  • 800 gram krieltjes
  • 2 eetlepels gedroogde rozemarijn of een handjevol verse
  • 1 eetlepel lookpoeder optioneel
  • 1 citroen
  • 500 gram groene asperges

  • Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
  • Was de krieltjes en snij de grotere aardappelen doormidden. Schik ze op de bakplaat en leg de kippenbillen er tussen.
  • Verdeel er een scheutje olijfolie over. Kruid met peper en zout, samen met de rozemarijn en het lookpoeder. Verdeel goed met je handen.
  • Snij de citroen in schijfjes en verdeel over de bakplaat.
  • Zet de bakplaat in de oven voor 20 minuten.
  • Snij ondertussen de taaie onderkanten van de asperges eraf en snij ze in hapklare stukken.
  • Voeg de asperges toe aan de ovenschotel en zet terug in de oven voor 15-20 minuten tot de groenten en kip gaar zijn.
  • Is je kip nog niet helemaal bruin bovenop? Zet dan op het einde nog even de grill op. Serveer meteen en eventueel met een fris slaatje.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!