Wat zit er in mijn voorraadkast? + winactie

Als het een echte foodie betaamt, heb ik al-tijd wel eten in huis. Soms zal het heel beperkt zijn, maar ik probeer zeker mijn voorraadkast altijd goed gevuld te houden. Maar wat zit daar dan precies in? Iedereen heeft zo zijn ‘vaste waarden’ en vandaag laat ik jullie graag de mijne zien.

Even een disclaimer: mijn voorraadkast ziet er helaas niet altijd zo fancy & gestyled uit. :) Nu we net verhuisd zijn heb ik nog niet voor alles een plekje en toen Smaakt me vroeg om samen te werken voor deze blogpost leek het me de uitgelezen kans om mijn nieuwe kast aan te vullen.

Maar wat heb ik nu precies altijd in huis?

 • Bonen & peulvruchten: Kikkererwten zal je altijd in mijn kast terugvinden. Niet alleen om er een heerlijke geroosterde snack van te maken, maar ook voor hummus of gewoon in een salade. Andere peulvruchten waar ik meestal naar grijp zijn zwarte bonen & groene linzen. Zo gemakkelijk als je een gerecht van wat plantaardige eiwitten wil voorzien.
 • Havermoutvlokken (grof & fijn), havermeel: Zoals jullie weten ben ik een échte ontbijtpersoon. Er gaan dan ook niet veel dagen voorbij zonder dat ik mijn geliefde havermout bovenhaal. Grove vlokken gebruik ik voor homemade granola, fijne havervlokken om een heerlijk papje van te maken & havermeel voor de lekkerste pannenkoeken.
 • Tomaten uit blik: Soms in blokjes, soms heel en ook altijd vergezeld van potjes tomatenpuree. Je zal ze in alle vormen in mijn kast terugvinden. Ik hou mijn basisingrediënten liefst zo puur mogelijk, dan kan ik naar eigen wens smaken toevoegen bij elk gerecht.
 • Rijstwafels, crackers & cornflakes: Niet alles in mijn voorraadkast in 100% natuurlijk. Zo heb ik een aantal vaste staples waar ik dol op ben als het snel moet gaan. Rijstwafels verkies ik bijna altijd boven brood, soms wordt er ook al een cornflakes genuttigd in ons huis (zeker nu tijdens de zwangerschap wanneer ik al misselijk wakker word) & heb ik altijd een pak lekkere crackers (liefst met veel zaadjes) in huis voor als er bezoek langskomt.

 • Zoetmakers: Ik heb altijd een variëteit aan zoetmakers in huis. Gewone suiker voor de decadentere baksels, maar ook altijd honing voor in een theetje of bij het ontbijt & dadels. Heerlijk als snack, zeker in combinatie met pindakaas. ;)
 • Koffie & thee: Ook deze twee items kunnen niet ontbreken. Ik heb een hele doos vol theesmaken en ook aan koffie zal het in ons huis nooit ontbreken. Wij zijn geen die hard frisdrankdrinkers, maar af en toe heb je toch eens afwisseling nodig van enkel water.
 • Pindakaas & appelmoes: Deze twee maak ik af en toe zelf, maar ik heb ook altijd wel een pot kant-en-klaar in huis. Hierbij verkies ik wel de 100% pinda’s variant (dus geen suiker, olie of zout toegevoegd) en de appelmoes zonder toegevoegde suikers.

Buiten mijn voorraadkast probeer ik ook altijd fruit en groenten in huis te halen, al is het de diepvriesvarianten. Die zijn trouwens net zo gezond (de vitaminen blijven goed bewaard omdat de producten meteen ingevroren worden). Zo kan ik in een half uurtje toch nog snel iets op tafel zetten, wanneer het leven soms anders gaat dan je had gepland! :) Herkennen jullie veel van deze ‘vaste waarden’? Wat halen jullie zelf altijd standaard in huis? Ik weet het graag! Laat een comment achter met jouw favoriete voorraadkast-items.

WINACTIE

Het assortiment van Smaakt is enorm gevarieerd, lekker en gezond, én uiteraard helemaal biologisch. Je kan er écht veel meer vinden dan je zou denken, van ketchup tot bakmixen, crackers en sapjes. Op hun webshop kan je het hele assortiment ontdekken, maar je vindt ze ook bij verschillende supermarkten terug. Wil jij ook zo’n goed gevulde biologische voorraadkast van Smaakt? Dat kan! Doe dan mee aan de winactie op Facebook of Instagram om een (h)eerlijk Smaakt-pakket te winnen!

Wat moet je hiervoor doen?

Ook vind ik het natuurlijk leuk om te horen waarom jouw voorraadkast wel een upgrade kan gebruiken! ;)

Deze blogpost is geschrven in samenwerking met Smaakt. Lees hier alles over betaalde samenwerkingen.5 gedachten over “Wat zit er in mijn voorraadkast? + winactie”

 • Smaakt producten heb ik ook altijd wel in huis. Nu even wat lege gaten, omdat de supermarkt die Smaakt verkoopt niet om de hoek zit. En als ik de supermarkt tegenkom, vergeet ik er naar binnen te gaan :-(

 • Wat een leuke actie.
  Ik gebruik ongeveer dezelfde producten. Alleen ben ik mijn voorraadkast aan het upgraden naar meer vegetarisch en uiteindelijk vegan.
  Nu heb ik altijd pakken houdbare melk ik mijn voorraad voor mijn koffie en in de havermout. Daar wil ik nog een lekkere en betaalbare variant voor hebben.

 • Bij mij vind je zeker altijd eieren, uien, knoflook en tomaten. Daar is altijd wel iets lekkers van te maken.

 • Ik doe graag mee voor mijn liefste, hij heeft wat gezonde voeding nodig :) ik heb in comment onder de facebookpost iets creatiefs gepost om mijn enthousiasme te illustreren :-)

 • Ik koop altijd biologisch, maar Smaakt is niet zo makkelijk te verkrijgen bij ons in de buurt. Daarom zou het wel leuk zijn om een mooi pakketje te ontvangen zodat ik nog meer kan genieten van hun producten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.