Winterse vergeten groenten bowl met broccoli burger

Winters weer vraagt voor heerlijk winters eten. Ik ken geen betere manier om dit te doen dan met een grote kom vol winterse vergeten groenten. Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben dat de oer-Belgische groenten terug hip zijn. Vooral omdat je ze daardoor terug in elke supermarkt gemakkelijk kan verkrijgen. Dat pompoen mijn favoriet is, wisten jullie al, maar ook pastinaak, rode biet en raapjes staan in mijn lijstje van favoriete vergeten groenten.

Deze bowl is maar een suggestie natuurlijk met vergeten groenten die ik lekker vind. Kies zelf je favorieten uit, gooi ze op een bakplaat en steek ze in de oven. Het enige dat jij dan nog moet doen is een heerlijke broccoli burger van SoFine erbij bakken en een sausje maken. Kies voor een klassieke saus op basis van tahini of ga eens voor deze knalgroene romige variant met yoghurt, avocado en peterselie.

Naast de geroosterde groenten kan je ook kiezen om nog een koolhydraat aan je maaltijd toe te voegen, zoals ik hier doe met quinoa of parelcouscous. Kijk wat je in huis hebt (perfecte tijd om van die kleine restjes op te maken), kook ze volgens de instructies en gooi er eventueel een bouillonblokje bij om extra smaak af te geven. Schep je kom vol met vergeten groenten, je quinoa met bovenop de burger en wat dressing en je avond kan niet meer stuk.

Winterse buddha bowl met broccoli burger

Porties: 2 personen

IngrediΓ«nten

  • 125 g quinoa of rijst, bulgur of parelcouscous
  • 1 pastinaak
  • 1/2 de butternut
  • 1 rode biet
  • 1 geel raapje
  • 2 SoFine broccoli burgers
  • 1 granaatappel optioneel

Avocado dressing:

  • 1 avocado
  • 100 g (plantaardige) yoghurt
  • peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220Β°C.
  • Schil de groenten en snij in hapklare stukjes. Verdeel ze over de bakplaat, giet er een eetlepeltje olijfolie over en kruid met peper en zout. Schep om en verdeel ze zodat ze niet overlappen. Bak in de oven voor 25-30 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Kook ondertussen de quinoa of ander koolhydraat naar jouw keuze volgens de verpakking. Voeg eventueel een blokje bouillon toe om extra smaak af te geven.
  • Bak de SoFine broccoli burgers in een pan in een klein scheutje olijfolie krokant langs beide kanten, telkens voor zo'n drie minuten.
  • Voor de dressing: doe de avocado yoghurt en peterselie in hoge kom. Pureer met een staafmixer of doe in een blender en blend tot een glad geheel. Voeg eventueel wat lepeltjes water toe om de dressing de juiste consistentie te geven. Kruid goed met peper en zout.
  • Serveer de bowl door de quinoa in een grote kom te scheppen, voeg daar de vergeten groenten aan toe, leg bovenop de broccoli burger en werk af met de dressing en eventueel de granaatappelpitjes.

Eet smakelijk!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met SoFine. Voor meer informatie over gesponsorde blogposts verwijs ik je graag door naar mijn disclaimer.

You may also like



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept