Vegetarisch aperitiefhapje met krokante veggie kip, tomaat en mozzarella

Vegetarisch aperitiefhapje. Je kan nooit genoeg inspiratie hebben voor aperitiefhapjes, toch? Zeker nu we in kleine kring vieren, vind ik het leuk om allerlei verschillende hapjes op de menu te zetten.

Dit hapje kan eigenlijk niet gemakkelijker zijn. Je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig en 2 voor de dipsaus. :) Eenvoudiger wordt het niet! Ik hou van verschillende texturen gecombineerd in één vegetarisch aperitiefhapje. Dat doen we dus ook in dit recept.

Voor de basis van dit receptje gebruik ik de SoChicken Sticks van SoFine. Ik vertelde al eerder dat Mr Kokerellen grote fan is van de SoFine vleesvervanger en ik kan hem geen ongelijk geven. De sticks hebben een stretchy vlezige textuur die echt een goed alternatief voorziet voor kip. Het gepaneerd laagje geeft extra crunch en smaak. Ideaal dus voor ons vegetarisch aperitiefhapje!

Ik bak de SoChicken sticks in de oven. Super gemakkelijk en je hebt geen extra vetstof nodig. Ondertussen hoef ik enkel nog maar het sausje voor te bereiden. Ik gebruik hiervoor een groene pesto en wat mayonaise. Ik maak het hapje af door de sticks in vieren te snijden en elk stukje op een prikkertje te rijgen samen met een tomaat en een stukje mozzarella.

Vegetarisch aperitiefhapje met veggie kip, tomaat en mozzarellaf

No ratings yet
Porties: 16 hapjes

Ingrediënten

  • 1 pak SoFine SoChicken sticks
  • 16 kerstomaatjes
  • 16 mozzarella bolletjes of 2 bollen mozzarella un stukjes

Voor de dipsaus:

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel pesto

Instructies

  • Leg de soChicken sticks op een bakplaat en plaats ze in de oven voorverwarmd op 220°C. Bak ze voor 10 minuten goudbruin.
  • Maak ondertussen de dipsaus door de mayonaise en de pesto goed te mengen.
  • Snij de sticks in 4 gelijke delen en vul een prikkertje met een stukje mozzarella, een tomaatje en een stukje veggie kip.
  • Serveer meteen!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je er van vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer feestinspiratie? Geen probleem, I’ve got you! Op de Kerstmenu-pagina vind je tientallen inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met SoFine. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen verwijs ik graag door naar mijn Disclaimer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept