Turkse pizza

IMG_6276 copy

 

Ooh, boy! Dit is weer een toppertje hoor jongens. Ok, ik weet dat het weer met tortilla’s gemaakt wordt. Hopelijk ben je ze nog niet al te beu na al die quesadilla’s, enchiladas en tortillapizzas, maar voor één keertje is deze niet meteen uit de Mexicaanse voedselsferen geplukt. Integendeel, dit is een homemade variant van de tegenwoordig alombekende Turkse pizza. Natuurlijk met evenveel smaak, maar toch net dat tikkeltje gezonder (oké, veel gezonder ;D).

 Ik weet niet of jullie dit ook deden, maar ik werd vroeger zo vaak aangetrokken tot die Turkse pizza van 1,5 euro. Een snelle hap en die groentjes ertussen leken me nog best gezond. Oké, eerlijk toegegeven, gezond was echt niet waarom ik het toen altijd ging halen. Maar nu ik wat bewuster bezig ben met wat ik in mijn mond steek, hou ik er liever van om zelf dingen te maken die zeker en vast even lekker (misschien zelfs nog lekkerder) zijn dan het originele. Toen ik dan ook “Turkish Flats” voorbij zag komen in één van mijn Jamie Oliver boeken, wilde ik ze dan ook meteen uitproberen. Deze versie is een iets vereenvoudigde, gemakkelijke variant, maar met zeker evenveel smaak!

Je kan deze Turkse pizza beleggen met wat je maar wil.  Ik kies meestal voor de combinatie van heerlijk verse groenten, kruiden en wat verkruimelde feta. Als saus ga ik meestal voor hummus (inspiratie vind je hier), of een heerlijk kruidensausje (combo van verse kruiden, wat mayo en yoghurt). Maar zoals je weet, doe vooral wat je zelf lekker vindt! :)

Turkse Pizza's

Aantal personen: 2 grote eters, 4 kleintjes

Ingrediënten

 • 300 gram mager rundergehakt
 • 1 potje tomatenpuree
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 2 theelepels paprikapoeder (gerookt is het lekkerst)
 • 1 takje rozemarijn (of 1 theelepel gedroogd)
 • 4 tortillavellen
 • Koude groentjes (ik gebruik tomaat, romainse sla, paprika, komkommer en dille)
 • Feta, optioneel

Werkwijze

 1. Verwarm de oven voor op 240°C.
 2. Doe het gehakt in een pan en bak samen met het komijnpoeder, paprikapoeder & wat peper en zout. Voeg na 2 minuten ook de tomatenpuree toe en de rozemarijn (hak fijn als je verse gebruikt). Bak zo'n 3 minuten tot het gehakt gaar is. Is het gehakt wat droog? Voeg dan een paar eetlepels water toe.
 3. Bestrijk de 4 tortillavellen allemaal met evenveel van het gehakt mengsel.
 4. Zet de tortillavellen op een bakplaat in de oven voor ongeveer 3 minuten. Hou ze in de gaten want ze branden vrij snel aan!
 5. Beleg met je favoriete groenten en klets er een goede kwak hummus bij en je bent vertrokken!

Smakelijk!

IMG_6274 copy

 


Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – TwitterGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *