Tortillapizza (2 varianten)
Vandaag meer een ideetje dan een echt recept, maar ik denk dat deze soms ook zeker wel van pas zullen komen. Altijd als ik écht geen zin heb om naar de winkel te gaan, of ik weet dat ik lang niet thuis zal zijn (zoals bijvoorbeeld nu op vakantie), dan ga ik op zoek naar manieren om alles wat ik nog in huis heb van restjes op te maken. En één van mijn meest favoriete manieren om dat te doen is zeker en vast de tortillapizza!
Meestal koop ik altijd een groot pak tortilla’s (of wraps, hoe je ze ook wil noemen), maar vaak krijg je ze niet in één keertje op. De enkelingen die er overschieten worden dan soms gebruikt als lunch (denk maar aan mijn wrap met eieravocado salade) of ik steek ze in de diepvriezer. Goede tip trouwens, zo blijven ze namelijk super lang vers en je hoeft ze maar 30 seconden in de microgolf te steken om ze te ontdooien.
Vaak heb ik dan ook nog wat kaas, tomatensaus en wat overschot van groenten liggen en tadaa! Een nieuwe versie van de tortillapizza is geboren. Heerlijk snel klaar in de oven, lekker krokant en je kan ze beleggen met alles wat je maar in huis hebt. Hieronder geef ik je alvast varianten mee met dingen die ik toevallig nog in huis had. Een klassieker & een witte pizza met ricotta (ofcourse!).
Ingrediënten
- 1 tortilla
- 2 eetlepels tomatensaus
- handvol gemalen kaas
- een paar schijfjes verse tomaat
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1/4de courgette (of hoeveel je nog hebt liggen), in heel dunne plakjes
- 2 eetlepels ricotta
- 1/2de blik tonijn
- 1 eetlepel olijven, in schijfjes
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de tortilla's op een bakplaat ingevet met olie (of op een bakpapiertje).
- Beleg de tortilla's met bovenstaande ingrediënten. Kruid goed af met peper, zout en eventueel wat olijfolie.
- Leg de pizza's onder de gril (dus op het bovenste rekje) voor zo'n 7-10 minuten. HOU IN DE GATEN! Elke oven is anders. :)
Smakelijk!
Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter
Pizza! ? Leuke ideetjes!
Dank je wel! :)
Ziet er zalig lekker uit!! Super gelakkelijk ?
Ja, ik twijfelde om het er zelfs op te zetten omdat het misschien te gemakkelijk was. Maar hey, inspiratie kan je nooit te veel hebben hé ;)
Ik kijk op maandag altijd op de blog om mijn weekmenu te maken, en anders zou ik dat nooit maken… Maar nu dus wel!! Dus zeker er op zetten ☺️
Hahaha, zalig! Enjoy!! xx
Wraps bewaar ik inderdaad ook in de vriezer: handig!
En met restjes die ik over heb van groente etc maak ik soms soep, of allemaal kleine hapjes/ snacks. Maar een tortizza heb ik ook wel eens gemaakt. Jouw witte variant lijkt me heerlijk! x
Ja, die was eigenlijk nog lekker dan de “traditionele” versie als ik eerlijk mag zijn. Hihi! :)