Top 10 must have baby producten

 

Vandaag geen standaard recept, maar eens wat anders. Ik ben ondertussen al drie maanden mama (waarom vind ik moeder zo verschrikkelijk oud klinken?!) en ik kan je één ding vertellen: het is niet gemakkelijk om een weg te banen door de jungle van de ‘babyspullen’. Want dat is het écht, een jungle. Overal waar baby voor staat wordt geprofileerd als 1) onmisbaar, 2) onzettend goed voor je kind, en 3) driemaal de prijs als iets gelijkaardigs waar geen ‘baby’ voor staat. Ik schreef al eerder over hoe ik meer duurzaam wil zijn, minder spullen wil bezitten (minimalistisch leven is misschien extreem maar wel “de visie”), en hoe ik niet wil meegaan in de ‘malle molen van de babyverkoop’. Nu, honestly, het is makkelijk gezegd dan gedaan. Voor je het weet wordt het je huis gedomineerd door kinderspeelgoed, papflesjes en dekentjes. Maar toch, ook ik weet dat er heel wat spullen eigenlijk overbodig zijn. Een aantal dingen kochten we tweedehands (een flessenwarmer, een sterilisator, …), maar een aantal dingen zijn ook echt de moeite om in te investeren als je ze niet over kan kopen van vrienden of familie. Ik deel graag mijn 10 ‘must haves’ waar ik gedurende deze eerste drie maanden al onzettend veel plezier aan heb beleefd.

Disclaimer: Lees alleen verder als je van lange blogposts houdt, zelf mama gaat worden of geïnteresseerd bent in ‘baby stuff’, want ik heb veeeel te zeggen. Haha! :)  Daarnaast laat ik jullie graag weten dat ik een aantal van onderstaande items toegestuurd heb gekregen, zij hebben een *. Ik word echter niet betaald om hierover te schrijven en alles wat ik vertel is volledig mijn eigen mening! Sommige van de linkjes hieronder hebben een ‘affiliate link’. Dit wil zeggen dat als je daadwerkelijk dit product koopt via het linkje, ik hierop een (mini)commissie ontvang. Als je dus geïnteresseerd bent, doe je mij er een groot plezier mee om dit via onderstaande linkjes te kopen! :)

 1. Tetra doeken: witte kleine + enkele grote met een leuk printje
  Een tetradoek of hydrofiele doek zou ik niet meer weg kunnen denken uit mijn leven met baby. Voor Anna er was, had ik er echter nog noooit van gehoord. Tetra watte?! Dit is een doek van zeer fijn geweven katoenen draad, waardoor hij niet alleen super zacht is maar ook enorm goed vocht opneemt. Daarom zijn deze doeken ontzettend veelzijdig. Vroeger werden ze als luier gebruikt (voorlopig ben ik daar nog niet klaar voor), maar ik gebruik ze voor de volgende dingen: afkuisen van de mond, als Anna wat terruggeeft, als dekentje, als slabbetje, als afdrooghanddoek, als zonnescherm, … noem maar op! Ik heb twee categorieën in huis: 1) De kleinere witte tetradoek (je vindt ze bijvoorbeeld in pakken van 3 bij de Zeeman en Hema – budgettip) die ik gebruik voor alle “vuile” applicaties. Zo’n doek gaat overal mee naar toe en als ie vuil is kan hij direct de was in. Ik heb er een stuk of 8 denk ik. 2) een paar grotere ‘mooie’ tetradoeken, die ook nog eens extra zacht zijn. Deze gebruik ik als dekentje voor in de buggy, autostoel of in bedje of om Anna in te bakeren. Zeker met deze hete temperaturen is het heerlijk om gewoon onder één laagje van deze doek te liggen dan een standaard (veel te warm) dekentje. Ik kocht tijdens mijn zwangerschap deze prachtige tetradoeken online (na het lezen van een enthousiaste review) en ben er nog steeds dol op. Prachtige printjes, ongelofelijk zacht en een fijne prijs. Aanrader als mama-to-be, of leuk om cadeau te geven!
 2. Autostoel: Cybex Cloud Q*
  Uiteraard is een autostoel onmisbaar. Wat ik niet wist voor ik zwanger was, is dat een baby beter niet langer dan 2 uurtjes (3 als je het echt wil rekken) in een autostoel zit aan één stuk aangezien hij/zij zelf nog niet kan zitten en dus beter niet te lang in die houding wordt gezet. Je zou denken: welk kind zit er nu zo lang in zo’n stoel? Maar ik verschoot zelf hoe snel de tijd soms gaat. Als ik met Anna ga winkelen klik ik haar autostoel op het onderstel en en al gauw ben je enkele uren verder voor je er erg in hebt. Ik heb zelf de Cybex Cloud Q, die als eerste autostoel de mogelijkheid biedt om het zitje uit te schuiven tot een lighouding. Zo dankbaar voor dit ding! Zo kan Anna dus gewoon lekker liggen tijdens het winkelen zonder dat ik haar moet verplaatsen. Dit is ook erg handig voor baby’s die moeilijk slapen. Zijn ze dan eindelijk in de auto in slaap gevallen kan je ze lekker laten liggen en hoef je enkel de autostoel uit te schuiven in plaats van je baby er uit te halen met de kans ze wakker te maken. Wel raad ik alle toekomstige mama’s aan om zwaar armspieren te gaan trainen, want dit ding is zwaar! Ik voel me echt een halve idioot als ik Anna meesleep in dit ding en gebruik bijna altijd het onderstel. #mommyproblems ;)
 3. Draagdoek: Babylonia tricot slen
  Twee dingen waar je van geniet als new mommy: je baby knuffelen en je armen vrij hebben. Helaas is dit geen ideale combinatie. Dankzij deze draagdoek, lukt het me wel om af toe iets te kunnen doen terwijl ik Anna dicht bij me had. Aangezien ze in het begin zo’n fijntje was, kon ik haar nog niet in een draagzak doen dus deze draagdoek bood de perfecte oplossing. Niet alleen hield Anna er van om dicht bij mij te zijn, maar ze sliep er ook heerlijk in. Door het warme weer heb ik hem wat minder kunnen dragen dan ik had gehoopt (met +30 graden helpt zelfs de zeer doorlaatbare stof die ik kocht niet meer), maar ik vind het écht een must have voor de actieve mama die geen zittend gat heeft. Nu Anna wat ouder is, wil ze steeds meer rondkijken en kies ik nu steeds vaker voor een draagzak die net iets gemakkelijker is om aan te doen en waarbij zij goed kan meekijken.
 4. Witte rompertjes (korte & lange mouwen)
  Anna heeft pas deze week voor het eerst echt regendruppels gezien. Ze is echt een summer child geweest. Ik vond het dan ook prima om haar voortdurend in rompertjes te steken. Meer was eigenlijk toch gewoon te warm. Ik sloeg een hele voorraad witte rompertjes in van de Zeeman, aangezien ze letterlijk drie weken in één maatje kon en ze daarna meteen te klein waren. Niet alleen zijn ze gemakkelijk om te dragen, aan te doen en te wassen. Door het zachte prijsje vond ik het veel minder erg dat ze een stuk maar 1 of 2 keer gedragen had (na een dag moeten ze sowieso de was in). Ik vind oprecht dat alle baby’s ontzettend goed met wit staan, het is gewoon zo cute! Je kan het met alles combineren en ze zijn leuk op zichzelf.
 5. Reisbedje: Aeromoov
  Baby’s slapen het grootste deel van de dag. Pas als je zelf een baby hebt, ontdek je dat dit écht heel veel is. :P Ik wilde het Anna meteen gewoon maken om ook op andere plekken te slapen, zodat we toch iets flexibeler konden zijn en mama af en toe ook de deur uit kan. Aangezien een pasgeboren babytje zo klein is (maar écht zo klein!) sliep Anna is het begin in een babynest (ook één van mijn must buys zoals je hieronder zal lezen), maar nu ze wat groter is en meer vrij wil bewegen is dit reisbedje een godsgeschenk. Niet alleen slaapt ze er thuis in (haha, ja ze vind het écht zo lekker om in te slapen!), maar maar ook op locatie. Dit bedje is ZO handig om mee te nemen! Ken je de 2-seconds tentjes van Decathlon? Dit is hetzelfde principe. Je hebt het bedje letterlijk in minder dan een minuut helemaal opgesteld en afgebroken en het past in een handige draagzak.
 6. Buggy: Cybex Priam*
  Zeker als beginnende mama, kan je je al snel opgesloten gaan voelen. Zoals je bij mijn favorieten al kan zien, zijn er veel items bedoeld om gemakkelijk met je baby te kunnen bewegen/reizen/op bezoekjes gaan. Een goede reiswieg/buggy mag dan niet ontbreken. Wat een heerlijk ding is deze Cybex Priam. Niet alleen is hij super wendbaar, maar ook enorm stevig en degelijk. Door de grote wielen achteraan kan je er gemakkelijk mee op verharde en minder verharde wegen (we hebben al menig boswandelingetjes gemaakt!). De reiswieg is lekker groot, wat ideaal is voor onze kleine meid die vast als mama snel lange benen zal hebben. :) Uiteraard hangt er een stevig prijskaartje aan deze buggy, dat ga ik zeker niet ontkennen. Als ik hem gewoon in de winkel gezien had, was ik waarschijnlijk niet voor deze buggy gegaan vanwege de prijs. Maar nu ik hem getest heb (en écht elke dag gebruik) vind ik het zo zijn prijs waard! Een investering waar je enorm veel plezier aan beleefd (veel meer dan dure kleertjes ooit zouden kunnen bieden). Ik zou het verschrikkelijk vinden moest mijn buggy moeilijk in elkaar te zetten zijn of onhandig in gebruik, en dan zou ik hem veel minder gaan gebruiken. Let wel op, een groot koffer van de auto is aan te raden. Het is toch een heel gevaarte om te vervoeren. :D
 7. Babynest: Sleepyhead
  Nog een must have om je baby gemakkelijker te laten wennen aan het slapen op andere plaatsen dan zijn eigen wiegje: een babynest. Ik heb deze van Sleepyhead met prachtig bloemenpatroon. Niet alleen een geweldig ding om naar te kijken, maar ook enorm praktisch. Anna sliep de eerste maand lekker in haar babynest terwijl ik wat aan het werken was. Je kan rustig rond bewegen zonder je zorgen te moeten maken, ze kunnen ergens heen. Zo’n nestje is ook extra handig als je niet thuis bent, want je baby kent het nestje snel (vooral door de geur) en kan dus ook gemakkelijker tukken bij vreemden in dit nestje. Door de hogere randen krijgt de baby het gevoel erg geborgen te liggen waardoor ze rustiger slapen. Dat hebben we ook echt gemerkt. Toen het wiegje nog wat groot was (of het reisbedje bijvoorbeeld) legden we er de babynest in en sliep Anna in haar klein geborgen holletje.
 8. Speeldeken: Skip Hop Activiteitengym
  De eerste twee maanden hebben we Anna alleen maar op een speelmat gelegd, omdat we nog geen box hadden. Dat ging zo goed! Deze speelmat met tipi-tent namen we ook mee op vakantie en ze heeft zich er ontzettend mee geamuseerd. Ook tijdens de stops onderweg op de parking gooiden we het dekentje uit en kon ze even lekker de benen strekken. De speeltjes die er bij zitten hebben allemaal een andere functie (rammelaar, muziekje, krakelbeestje, lichtjes, …). Anna vindt ze stuk voor stuk geweldig (met lichte voorkeur voor Mr. Beer :D). Doordat de speeltjes op verschillende hoogtes gehangen kunnen worden, is het extra interessant voor kindjes om naar te kijken. Zeker omdat ze nog niet echt ‘actief’ kunnen spelen. Naarmate ze groter worden kan je de speelmat ook op andere manieren gebruiken.
 9. Baby float
  In bad gaan is één van onze favoriete activiteiten. We hebben voor Anna een emmer om haar in te wassen, maar als we wat meer tijd hebben laat ik veel liever het bad vol lopen en doe ik haar in het grote bad met deze baby float rond haar gezichtje. Ze vindt het fantastisch om vrij te kunnen trappelen in het water en kan zichzelf al gauw een half uurtje bezig houden met zich van links naar rechts af te zetten in bad. Voor de mama’s en papa’s is het dan weer een ontzettend koddig gezicht om dat hoofdje te zien drijven. Uiteraard is het wel aangewezen om steeds actief bij je kind te blijven! Ik ga vaak gewoon lekker mee in bad. :)
 10. Luiertas: Kipling
  Mijn laatste item is misschien wel één van de belangrijkste. Ik heb het gevoel dat elke keer ik het huis verlaat, ik een volksverhuis op gang breng. Je moet aan zoveel dingen denken en zoveel meenemen dat je al gauw iets vergeet. Ik hou daarom ook mijn luiertas (deze super praktische van Kipling met bijpassend verschoningsmatje voor on-the-go) altijd goed gevuld zodat ik op zen minst steeds de basis voorzieningen heb. Door de stof is hij ook gemakkelijk afwasbaar, want ongelukjes zijn met baby’s niet te vermijden. Wat ik altijd in mijn luiertas bij heb: een voorraadje pampers, een pakje doekjes (Water Wipes, mijn favorieten!), Sudocrème, een witte tetradoek, een reserve body, Anna’ zonnebril en een speeltje. Aan de zijkant zijn er twee gemakkelijke open zakken waar ik al snel een papfles in doe als we wat langer de deur uit gaan. Mijn handtas hangt al drie maanden aan de kapstok, dit is de enige tas die ik nog meesleur. :P

Zo, dit waren mijn baby favorieten van het moment! Wie weet kan je er inspiratie mee opdoen als je zelf in verwachting bent, of op zoek bent naar een leuk kraamcadeautje! Aan alle mama’s: wat zijn jullie must haves voor baby’s? Ik ben heel benieuwd! :) x Liefs, Ellen2 gedachten over “Top 10 must have baby producten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.