Toast geitenkaas met biet & mango

Eten doe je met je ogen, zeker bij deze toastjes! Zien ze er niet beeldig uit? :) Deze zijn perfect voor je volgende brunch, lunch of summer party. Everybody will love it! We maken de toastjes van oud brood, dus verspillen doen we zeker niet. Roosteren (eventueel met wat verse look zou heerlijk zijn!) en dan besmeren met een lekker smeuïg laagje geitenkaas, afgewerkt met de zoete mango, de “aardige” smaak van de bietjes en krokante pijnboompitjes.

Het allerlekkerste zijn bietjes als je ze zelf in de oven poft, maar je kan uiteraard ook voorgegaarde bietjes kopen. Zo heb je letterlijk maar 5 minuten werk aan dit gerecht. Ideaal voor een snelle hap dus. Lust je bovendien niet graag geitenkaas? Kies dan voor een andere kaas naar keuze of ga gewoon voor roomkaas naturel of met tuinkruiden. Past ook perfect bij de andere smaken.

Toast geitenkaas met biet & mango

Aantal personen: 8 hapjes

Ingrediënten

  • 4 boterhammen
  • 2 rode bietjes*
  • 1 mango
  • 100g zachte geitenkaas met honing
  • 2el pijnboompitjes
  • een handjevol verse basilicum

Werkwijze

  1. Toast de boterhammen in een broodrooster goudbruin.
  2. Snij alle boterhammen doormidden (schuin voor de mooiste presentatie).
  3. Snij ondertussen de mango en bietjes in kleine blokjes.
  4. Besmeer de boterhammen royaal met de geitenkaas en verdeel hierover de blokjes mango en biet.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan voor 2-3 minuten tot ze goudbruin zien. Strooi ze over de boterhammen.
  6. Hak de basilicum fijn en verdeel over de boterhammen. Serveer meteen.

Notes

*Pof je eigen biet voor het allerlekkerste resultaat: was de rauwe biet goed en bak voor een uurtje in aluminium verpakt in een oven van 180`C. Uiteraard kan een gekookt bietje van de winkel ook. :)

Smakelijk!



4 gedachten over “Toast geitenkaas met biet & mango”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *