The life of a foodblogger 1

0047_miv_3236-1024x681

Graag introduceer ik een nieuwe rubriek op Kokerellen. Aangezien Kokerellen nu officieel mijn “job” is (lees er hier alles over moest je het gemist hebben), heb ik natuurlijk meer tijd om naar allerlei events te gaan en om nieuwe horizonten te gaan verkennen. Daarom neem ik jullie in deze blogpost graag mee terug in de tijd en laat ik zien naar welke foodie events ik zoal geweest ben.

20 handen galadiner JRE

Eind september kreeg ik een uitnodiging voor een 6-gangen diner, georganiseerd door de Jeunes Restaurateurs (JRE). Deze vereniging verzamelt talentvolle, gemotiveerde restauranthouders die meer willen doen met hun passie. Ik heb nog nooit zoveel gangen gegeten in mijn leven denk ik (haha, 6-gangen was enkel aan tafel, daarvoor kregen we nog 6 hapjes!) en ik wou wel eens zien hoe de jonge Belgische chefs van het moment hun ding deden dus zei ik met plezier toe.

Het eten was ongelofelijk! De smaken, de texturen, vele dingen die ik voor de eerste keer op een bepaalde manier klaargemaakt proefde en het was héérlijk! Hieronder kunnen jullie enkele foto’s vinden (gemaakt door de fotograaf) met al dat lekkers. Een gerechtje namaken zal me niet lukken denk ik, maar inspiratievol was de avond zeker en vast.

picmonkey-collage

High Tea met Whittard of Chelsea & Tiptree

zachte-speculaas-4

Een paar weekjes later werd ik uitgenodigd door Whittard of Chelsea & Tiptree voor een High Tea en wauw! Als je me op Instagram volgt zal je de beelden wel voorbij hebben zien komen, maar dit was écht een sprookje. De mooiste locatie gecombineerd met de lekkerste toetjes en hapjes, samengebracht met een variatie aan theesmaken van Whittard of Chelsea & heerlijke spreads door Tiptree. Ik heb niet alleen heerlijk gegeten en gebabbeld, maar ook nog super veel bijgeleerd! Who knew there was so much to learn about tea?! 

Mijn favoriet van de avond moet toch wel deze Picadilly Blend (nr 93) zijn. Ik drink hem elke dag sinds ik hem heb gekregen.
zachte-speculaas-5

Le Pain Quotidien & Caffungi

peren-cake-yoghurt-kardamom-2

Tot slot ging ik eind oktober ook langs bij Le Pain Quotidien om meer te leren over de man achter het merk Caffungi, waar ik eerder al over schreef op de blog. Het werd een super gezellige avond, waar ik nog veel bijleerde over hoe de écht Antwerpse oesterzwam-pakketjes gemaakt worden en waar het idee vandaan kwam (ik ben nog meer fan!). Maar natuurlijk kregen we ook de gelegenheid om de zwammen te proeven in verschillende hapjes, mijn favoriet sowieso de falafelballetjes, die loveballs genoemd worden! De klassieke toast met gebakken oesterzwammen was écht de moeite om nog eens voor terug te gaan. ;)

botjes-met-tomatensaus-halloween-hapje-2

 

Zo, dit waren de events waar ik de laatste maand naar toe ben geweest! Heb je vragen over de events, producten of mijn ervaringen? Laat het me gerust weten! :)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.